ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

  ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΒΑ

  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

 

 ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Στην περιοχή Παιανία της Αττικής στην καρδιά των Μεσογείων βρίσκεται το επισκέψιμο οινοποιείο μας με την ονομασία "Ζαχαίος" της οικογένειας Παπακωνσταντίνου. 'Εχει καταφέρει με έντεχνο τρόπο να συνδυάσει στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της οινικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής. Γύρω από τα πέτρινα κτίσματα απλώνονται δέντρα και φυτά που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Η επίσκεψη, όπως είναι φυσικό, θα ξεκινήσει από τους χώρους παραγωγής με τεχνολογία αιχμής. Στη συνέχεια, σας περιμένει μικρό μουσείο της οικογένειας με συλλογές αντικειμένων από το χώρο του κρασιού. Εκεί θα τραβήξουν την προσοχή σας τα ξύλινα πατητήρια όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πατήσει σταφύλια (από τα τέλη Αυγούστου εως και τα τέλη Οκτώβρη).

Η εικόνα θα συμπληρωθεί στην αίθουσα προβολής, όπου θα παρακολουθήσετε στιγμές από τον θαυμαστό  κόσμο του κρασιού.Θα επισκεφθείτε το πετρόχτιστο κελάρι παλαίωσης με το εντυπωσιακό συντριβάνι. Η επίσκεψή σας θα καταλήξει στην αίθουσα γευσιγνωσίας, από όπου θα ήταν λάθος να αποχωρήσετε προτού να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά του Κτήματος ( με συνοδεία εκλεκτών μεζέδων).

Στο πρατήριο το οινοποιείου θα έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε εκλεκτές ποικιλίες κρασιών, παραδοσιακά μουστοκούλουρα, αφράτα μουστοκέικ & μουσταλευριές.

Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε ένα ευχάριστο ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού, να ζήσετε από κοντά την εμπειρία της οινοποίησης και να μυηθείτε στα μυστικά της περιοχής, δοκιμάζοντας εξαιρετικά κρασιά, το οινοποιείο "Ζαχαίος" είναι ιδανικό.