Ελαιόλαδο… το ‘’πράσινο διαμάντι’’ της διατροφής μας & οι ευεργετικές του ιδιότητες!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Σήμερα, επιβεβαιώνονται οι ιδιότητες αυτές σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Δεν είναι μόνο κατάλληλη τροφή για έναν υγειές οργανισμό αλλά και φάρμακο για πολλές παθήσεις.

Πρόπολη: φυσική φαρμακευτική ουσία

Η πρόπολη είναι μία ουσία, που παράγουν οι μέλισσες από την συλλογή ρητινών από τους φλοιούς των φυτών & την εμπλουτίζουν με κερί & γύρη.

Κερί μέλισσας το θαυματουργό!

Το κερί εκκρίνεται από τους κηρογόνους αδένες της μέλισσας, που βρίσκονται στην κοιλιά της. Χρησιμοποιείται σε κρέμες & αλοιφές.

Η κοινωνία της μέλισσας & η λειτουργία της

Η κοινωνία της μέλισσας αποτελείται από τη βασίλισσα, τις εργάτριες και τους κηφήνες. Ο ρόλος της βασίλισσας είναι να γεννάει αυγά. Οι εργάτριες κάνουν όλες τις δουλειές μέσα στην κυψέλη.

Mέλι: απολαυστικό & ευεργετικό

Το μέλι είναι μία αρωματική γλυκιά ουσία, η οποία προέρχεται από το νέκταρ των φυτών. Οι μέλισσες το μαζεύουν και το μεταλλάσουν σε ένα πυκνότερο υγρό το οποίο & αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.

Μελίσσια

Όταν ο πλυθησμός μέσα στην κυψέλη αυξάνεται, τα μελίσσια δημιουργούν ένα σμάρι και φεύγουν με την παλιά βασίλισσα για αναζήτηση νέας κατοικίας.