Πως να επιλέξετε μούστο για το βαρέλι σας!

-μούστος λευκός -μούστος ροζέ -μούστος ερυθρός Πολλές ξεχωριστές ποικιλίες μούστου (γηγενείς, αιγαιοπελαγίτικες, καθώς και άλλες πολλές απο διάφορα μέρη της Ελλάδας) έχουμε ακόμα διαθέσιμες, για σας τους οινόφιλους, ώστε να ...

Tι κρύβουν τα »δάκρυα» του κρασιού…

..άρωμα, γεύση & αλκοολικός βαθμός είναι τα χαρακτηριστικά, που συνθέτουν το κάθε κρασί! Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που δηλώνει την ποιότητα. Δεν είναι άλλο από τα ‘’δάκρυα’’ του ...

Ντεμπίνα: …δροσιστική & φινετσάτη!

Μία υπέροχη λευκή ποικιλία από την Ζίτσα Ιωαννίνων. Ο οίνος αυτός, ξεχωρίζει για την διακριτική του οξύτητα και το φινετσάτο άρωμά του, που θυμίζει αχλάδι και πράσινο μήλο.

Φτιάξτε μόνοι σας κρασί

Ο κ. Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου "Ζαχαίος", ένας από τους παλαιότερους οινοποιούς, σας αποκαλύπτει τα μυστικά και την τέχνη για να φτιάξετε ένα καλό κρασί.

Εαρινή φροντίδα αμπελιού

Είναι σημαντικοί οι δεσμοί που δημιουργούμε με τη μητέρα-γη και τα γεννήματα της, όταν την καλλιεργούμε.

Ροδίτης ποικιλία ζωηρή & παραγωγική

Καλλιεργείται σε πολλές αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας. Κύριες ζώνες καλλιέργειας είναι η ΒΔ Πελοπόννησος, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Θεσσαλία.

Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού

Η βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού γίνεται σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εφαρμόζονται ορισμένες μόνο πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών.

Αγιωργίτικο Νεμέας

Το Αγιωργίτικο είναι μια από τις πιο εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού. Συναντάται σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, σε εκτάσεις που φτάνουν τις 25.000 στρέμματα.

Chardonnay με ευγενή & λεπτά αρώματα

Η λευκή ποικιλία Chardonnay, είναι από τις πιο διαδεδομένες! Είναι τόσο δημοφιλής, λόγω της προσαρμοστικότητάς της να ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Sauvignon Blanc

Tο Sauvignon Blanc είναι μια ποικιλία σταφυλιού, που πλέον καλλιεργείται σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα.

Ανθοκυανίνες

Οι ανθοκυανίνες είναι η μεγαλύτερη ομάδα χρωστικών του φυτικού βασιλείου & ανήκει στη μεγάλη ομάδα των χημικών ενώσεων, που λέγονται φλαβονοειδή.

Τύποι παλαίωσης

Τύποι παλαίωσης ανάλογα με τις προσδοκίες μας & τα χαρακτηριστικά του κρασιού μας, επιλέγουμε και τον ανάλογο τύπο παλαίωσης.

Aσύρτικο: οίνος με άρωμα Ανατολής!

Aσύρτικο...μία, απο τις λίγες ίσως λευκές ποικιλίες, όπου χαρακτηρίζεται, για το απαράμιλλα αρμονικό και πλούσιο σε ώριμα φρούτα, αλλά & μπαχαρικά της ανατολής, άρωμά της!

Syrah: Μόνο για wine-lovers!

Μια γαλλική ποικιλία, που έχει αγαπήσει την Ελλάδα & έχει αγαπηθεί απο το ελληνικό oινικό κοινό.

Tύποι κρασιών

Πρώτο κριτήριο διαφοροποίησης αποτελεί το χρώμα. Έτσι λοιπόν, διακρίνουμε τα κρασιά σε λευκά, ροζέ & κόκκινα.

Μπρούσκο: …κρασί με ωριμότητα!

Είναι ξεκάθαρο πια, ότι εκείνο που χαρακτηρίζει το θεμελιακά ανώτερο στάδιο ποιότητας είναι ο όρος «κρασί υψηλών αξιώσεων».

Cabernet Sauvignon: O βασιλιάς!

Το Cabernet Sauvignon είναι μια ποικιλία που καλλιεργείται σε όλες τις οινοπαραγωγές χώρες.

The art of wine!

Ανάλογα με το κρασί, διαλέγουμε και το σωστό ποτήρι.